• Stem jij ook op onze taalheld bij VV Gilze??

  14 mei 2024 Beheerder
 • Onze Harrie Seegers, mede-verantwoordelijk voor het schoonmaakwerk in ons clubgebouw, is onlangs verkozen tot Taalheld van Brabant. En samen met 9 andere Nederlanders maakt hij kans op de titel Taalheld 2024. Hieronder staat het volledige persbericht, opgesteld vanuit de ABG-gemeente.
  Stemmen kun je direct doen via de link: klik hier! 
  (nb: stemmen kan tot en met donderdag 13 juni)

   

  Het volledige persbericht:

  Harrie Seegers uit Gilze verkozen tot Taalheld van Brabant
  Harrie Seegers uit Gilze is verkozen tot Taalheld van Brabant. Dat kreeg hij te horen op dinsdag 7 mei. Er was een verrassingsbezoek op het ROC Tilburg door Suzannah Vree, manager communicatie en lid managementteam van Stichting Lezen en Schrijven. Harrie had jarenlang moeite met lezen en schrijven. Inmiddels volgt hij een cursus. Zijn Taalbegeleider nomineerde hem voor de Taalheldenprijs. Samen met 9 andere Nederlanders maakt Harrie kans op de landelijke titel Taalheld 2024. Ook is er een publieksprijs. Daarvoor kan iedereen in Brabant stemmen op Harrie of op één van de andere genomineerden. H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden, oprichter van Stichting Lezen en Schrijven, reikt de Taalheldenprijs in juni uit.

  Podium
  Elk jaar zijn er duizenden mensen in Nederland die de stap zetten om op latere leeftijd beter te leren lezen en schrijven. Om weer mee te kunnen doen op de arbeidsmarkt en in de samenleving. Al deze mensen verdienen een podium. Zodat zij met hun persoonlijke verhaal weer vele anderen kunnen inspireren. Daarom organiseert Stichting Lezen en Schrijven de jaarlijkse Taalheldenprijs. Via een landelijke oproep in maart kon iedereen in Nederland iemand nomineren die een cursus basisvaardigheden (lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden) doet. In 10 provincies is er nu een genomineerde. Harrie is dat voor Brabant. Daarmee maakt hij kans om Taalheld van Nederland te worden. Op woensdag 19 juni reikt H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden deze prijs voor de negende keer uit. Achmea en de Nationale Postcode Loterij maken de uitreiking van de Taalheldenprijs mede mogelijk. Dankzij hen kan Stichting Lezen en Schrijven de genomineerde Taalhelden extra bedanken.

  Harrie Seegers: “Ik merkte elke dag dat ik moeite had met lezen en schrijven. Dat gaf me veel stress. Ik heb een eigen schoonmaakbedrijf en wil graag mijn eigen administratie doen. Daarom ging ik op taalles. Nu ben ik veel rustiger!”  

  Stemmen
  Samen met Harrie zijn ook in 9 andere provincies Taalhelden verrast. Met z’n allen gaan zij naar de landelijke Taalheldenprijs. Een deskundige jury bepaalt de Taalheld 2024. Maar alle 10 genomineerden maken ook kans op de Publieksprijs. Van woensdag 8 mei tot en met donderdag 13 juni kan iedereen in Nederland stemmen op zijn favoriete genomineerde. Dat kan op de website www.taalheld.nl of klik hier

  Ook beter leren lezen en schrijven?
  Vind je net als Harrie lezen en schrijven ook lastig? En wil je hier beter in worden? Of ken je iemand die hulp kan gebruiken? Praat erover en neem contact op met het Taalhuis in Gilze en Rijen! Bel naar 088 - 6050 604 of stuur een mail naar abg@taalhuismb.nl. Je kan ook binnenlopen bij het Taalhuisspreekuur in de buurt:

  Even weken:
  Dinsdag van 10.00-11.00 uur in de bibliotheek in Rijen

  Oneven weken:
  Donderdag van 09.00-10.00 uur in de bibliotheek in Gilze