• REGIO 013 CUP HEREN

• 013voetbal.nl is in het seizoen 2018/2019 gestart met de REGIO 013-CUP te organiseren voor alle eerste herenteams van de clubs die zij volgen. Het is een bekertoernooi waarbij de teams geen vaste speeldag hebben, maar uiterlijke speeldataZo kan iedere club/team samen met de tegenstander een datum afspreken.

De tegenstanders zijn middels een loting bepaald. De eerste speelronde is een poulefase, afhankelijk van het aantal deelnemers. De poules worden middels loting bepaald. Alle lotingen zijn LIVE te volgen op social media.

Anders dan voorgaande jaren, is het schema vanaf het moment dat de loting voltooid is, volledig bekend. De nummer 1 van poule A neemt het in de achtste finale op tegen de nummer 2 van poule B. En de nummer 1 van poule B, tegen de nummer 2 van poule A (zie afbeelding). Dit is door de prganisatie besloten, omdat de teams op deze manier nóg meer vrijheid hebben, wanneer ze hun wedstrijden gaan spelen.

Verloop van het toernooi
    Net als andere jaren, werken ze e met uiterlijke speeldata. Samen met de tegenstander, stem je af wanneer je tegen elkaar gaat spelen. Om er voor te zorgen dat het toernooi niet te scheef gaat lopen, mogen vanaf de knock-outfase de wedstrijden pas gespeeld worden, als de vorige knock-outronde tenminste voor de helft gespeeld is. Bijvoorbeeld: er zijn vier wedstrijden in de achtste finale gespeeld. De kwarfinalisten mogen vanaf nu hun kwartfinales gaan spelen.

Bron: 013voetbal.nl