• Jubileumbier V.V. Gilze gebotteld

  17 feb 2021 Beheerder
 • Stap voor stap brouwen de brouwers van Brouwerij 95 een prachtig jubileumbier.

  Zaterdag 13 februari was het zover. Het V.V Gilze Jubileumblond was uit-gegist, had gerust en kon nu eindelijk de flessen in. Normaliter zouden de vijf vrienden die Brouwerij 95 uit Gilze hebben opgericht, dit samen doen, maar helaas, u snapt het vast al, ook hier gooit mijnheer (of mevrouw) corona behoorlijk roet in het eten.

  Werden een aantal weken geleden alle ingrediënten voor het brouwsel door Jens Oprins in de vergistingstank gedaan, deze zaterdag was het de beurt aan Dean Pelkmans van Brouwerij 95 om het kostelijk nat te bottelen in 33 en 75 cl flessen. En hoewel het bier nog enkele weken moet rijpen op de fles, werd er toch al stiekem even een half glaasje geproefd om de voorlopige kwaliteit te bepalen.

  De eerste proefnotitie luidt:
  * mooi licht gouden Blonde
  * frisse smaak(t) naar meer)
  * 6,4% Alc.

  Ook de netto opbrengst van het brouwsel viel zeker niet tegen. Er werden zaterdag n.l. 102 flessen van 75 cl en 528 flesjes van 33cl gebotteld. Uiteraard vast niet voldoende voor heel Gilze, maar een nieuw brouwsel is al voorzichtig ingepland. Volgende week gaan de etiketten op de flessen!

  We blijven u op de hoogte houden van het brouwproces. Tot dan.