• Jaarlijkse derby tegen de buren uit Bavel, en heel toevallig weer na het oktoberfist. Fijn is wel dat de vaste kern die vorig week ontbrak, er vandaag weer bij is. Gilze heeft zelfvertrouwen getankt met de gewonnen uitwedstrijd paar weken terug, was weliswaar tegen VV Bavel 3, maar die waren wel aangevuld met aantal speelsters uit hun 2e. Dus vandaag alweer een snel weerzien. Met goed druk zetten, en goed spel creëert Gilze al snel aantal kansjes tot kansen. Maar toch is het wederom Bavel die als 1e scoort. Gilze is heel even van de kaart, wat nog in aantal gevaarlijke momenten resulteert. Maar Gilze heeft gelukkig een goede keepster op goal staan. En al snel herpakt Gilze zich, en zetten ze weer mooie aanvallen op. Bavel weet het nog een tijdlang schoon te houden, maar als rond minuut 35 Nicole de bal aan linkerzijde bij Denise in de voeten speelt, snelt die langs verdedigster en de uitkomende keepster, en schuift vervolgens met bekeken schot diagonaal de gelijkmaker in de lange hoek. En Gilze blijft doorgaan, heeft een zeer sterke fase nu. En net voor de rust resulteert dat in voorsprong, nu over de rechterzijde waar Demie de bal ontvangt, en nu vanaf die kant diagonaal de bal binnenplaats. Met 2-1 rusten.
    Na rust blijft Gilze op dezelfde wijze doorgaan. Voortdurend zit het middenveld en verdediging er kort op, waardoor de aanval vervolgens steeds weer in stelling kan worden gebracht. Het is dan ook een domper en absoluut tegenstrijdig aan het spelbeeld als Bavel eigenlijk uit het niets de gelijkmaker scoort. “Lelijk” doelpunt, waarbij geholpen door het natte veld. Maar die tellen ook. En dan is het meteen oppassen, om niet weer tegen Bavel het schip in te gaan. Maar vandaag niet: VV Gilze beloond toch zichzelf met hun overtuigende spel. Eerst door weer goed storen en direct doorspelen op middenveld van Jadie en Fenne, komt bal bij Denise, die zet met Demie aanval op, en Meike staat precies op de juiste plaats om Gilze opnieuw op voorsprong te tikken. En paar minuten later weer, als Denise weer haar tegenspeelster in de luren legt en bal vervolgens voorlegt op Meike: 4-2. En kers op de tafel is als de net ingevallen Lieke zelf goed stoort in de 16, bal uit de kluts terugkrijgt, en vervolgens haar 1e doelpunt voor het eerste scoort. VV Gilze VR1 de zeer terechte winnaar van een enerverende derby.