• De jaren 1990-2000

  1991:

  V.V. Gilze werd zelfstandig na dat het zich heeft losgemaakt van de Sportvereniging Gilze. Op 25 juni werd de zelfstandigheid van de V.V. Gilze met een eigen rechtsbevoegdheid notarieel vastgelegd.

  Op 31 augustus 1991 werd met een receptie en een feestavond het 70-jarig jubileum gevierd. Bij deze gelegenheid werd aan voorzitter Joop van Dijk de zilveren speld toegekend, hoewel hij pas 23 jaar voorzitter was in plaats van de veronderstelde 25. 

  1992:

  Gilze 1 kampioen en promoveert naar de 3e klasse

  1993:

  Gilze 1 kampioen, na een overwinning op DIA (1-0), winnende treffer werd door Jurgen Heessels gescoord.

  Opnieuw een bestuurscrisis!

  Ruim voor de ledenvergadering in mei 1993 stelde William Akkermans zich kandidaat voor een bestuursfunctie. Enkele weken voor die vergadering verscheen echter het clubblad, dat onder redactie stond van Akkermans, met daarin een ingezonden artikel dat voor vijf bestuursleden (van de zeven) aanleiding was af te treden en zich niet herkiesbaar te stellen. Hoewel dit niet zijn intentie was, nam Akkermans, onder voorwaarde dat het een tijdelijke zaak zou zijn (ad interim) van mei 1993 tot augustus 1993. de voorzittershamer over van Joop van Dijk. Daarna brak een drukke tijd aan voor een nieuwe 3-koppige bestuur, bestaande uit William Akkermans, Ad Klaassen en Jos van Wanrooy. Men ging (in de vakantieperiode!) op zoek naar nieuwe bestuursleden. Geen gemakkelijke kwestie, omdat met name de functie van voorzitter moeilijk bleek in te vullen. Slechts enkele dagen voor de buitengewone ledenvergadering in september 1993 meldde zich, na een oriënterend gesprek met Akkermans, een tot dan toe, nog geheel onbekend persoon aan als lid van V.V. Gilze: Aimé Cruysbergs. Hij bleek bereid leiding te geven aan een geheel nieuw bestuur met de volgende samenstelling: Aimé Cruysbergs (voorzitter), Cees Kock (secretaris), Jerry Aarts (penningmeester), Jos van Wanrooy (onderhoud/materialen), Ad Klaassen (activiteiten), Mart Machielsen (jeugdzaken), William Akkermans (Sponsoring en Public Relations). 

  1994:

  In het kader van het 75-jarig jubileum werd een sponsorloterij opgezet voor een nieuwe veldverlichting die bij aanvang ruim 500 deelnemers kende. Gilze 1 kon zich eerst in de laatste wedstrijd 'veilig' spelen, maar eindigde uiteindelijk op de 7e plaats.

  Gilze 4 kampioen, doch promotiewedstrijd tegen Haarsteeg 2 werd verloren.

  Gilzer dames eindigden na een beslissingswedstrijd tegen Olympia (3-2 verlies) op een tweede plaats. Desondanks betkende dit promotie.

  Jeugd-afdeling behaalde de Fair-Play-Cup. 

  1995:

  V.V. Gilze nam voor de gehele vereniging met ingang van het seizoen 1994/1995 een nieuw spelerstenue in gebruik. Dit hield verband met de overeenkomst met de nieuwe hoofdsponsor, Drankenhandel Van Enschot BV. De supportersclub renoveerde met een aantal vrijwilligers de tribune. Gilze 1 wist het derde klasse-schap te behouden, doch verbleef lang in de gevarenzône.

  Gilze 4 behaalde opnieuw het kampioenschap en won de promotiewedstrijd tegen R.K.D.V.C.. Dit beslissingsduel werd gespeeld op het terrein van Veerse Boys. Met 3 teams meer dan in voorgaande jaren, werd ook de groei bij de jeugd zichtbaar!

  C1-junioren legde (naast het kampioenschap) na een overwinning op RKTVV beslag op de Zwaluwbeker. 

  1996:

  Degradatie Gilze 1 naar 4e klasse 

  1997:

  degradatie Gilze 1 naar 5e klasse 

  1998:

  kampioenschap Gilze 2:
  Het kampioenschap werd definitief binnengehaald tijdens de allerlaatste wedstrijd van het seizoen. Het betrof een thuiswedstrijd tegen degradatiekandidaat EBOH 4. Na eerst op achterstand te zijn gekomen zorgde Dennis Witteveen voor de gelijkmaker. Het duurde tot de 8e min. in blessuretijd alvorens Mark Faes het beslissende doelpunt binnenkopte en hiermee EBOH liet degraderen en het kampioenschap voor Gilze 2 binnenhaalde!! 

  Ga verder naar de volgende pagina: De jaren 2000 - 2010