• Het kabinet heeft extra maatregelen genomen tegen de bestrijding van het Covid-19 virus. In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft.

Voor de jeugd blijft het mogelijk om te trainen. Vanwege de avondklok traint elk jeugdteam vanaf 25 januari maar 1x per week. Dit schema blijft van toepassing zolang er een avondklok is. Het schema is doorgegeven aan de begeleiding van het team. Zij informeren de spelers over de tijden en het veld.

Maandag:
    JO7- JO8 - JO9-1 - JO9-2 - JO10-1 - JO10-3 -JO13-1 - JO13-3 - JO15-3

Dinsdag:
    JO11-2 - JO13-4 - JO16-1 - JO17-2 - JO19-1

Woensdag:
    JO9-3 - JO10-2 - MO11 - MO13 - MO15 - JO13-2 - JO15-2

Donderdag:
    JO11-1 - JO15-1 - JO17-1 - MO17 - MO19 en Keeperstraining

Nieuwsupdate KNVB
    Hieronder vind je een nieuwsupdate van de KNVB met de belangrijkste onderwerpen uitegelicht.

Scenario’s competities
    In de vorige nieuwsupdate gaven we al aan dat uiterlijk in de week van 9 februari een beslissing wordt genomen over de resterende scenario’s voor een eventuele herstart van de competities. Om één van deze scenario’s tot uitvoer te brengen zal er voor de senioren A-categorie uiterlijk in het weekend van 10 en 11 april gestart moeten worden. Voor de overige competities gelden er andere deadlines. In de week van 9 februari gaan we definitief bekijken of en welk scenario nog mogelijk is en welke deadlines hieraan gekoppeld zitten. Hierbij houden we ook rekening met de trainingsopbouw naar een eventuele herstart.

Alternatieve competities
    Mochten de maatregelen blijven aanhouden en blijken dat de huidige scenario’s niet meer haalbaar zijn, dan zal er worden besloten om de competities voor het seizoen 2020/’21 definitief niet meer te hervatten. Er vindt dan uiteraard ook geen promotie/degradatie plaats.

In plaats daarvan zullen we voor het veldvoetbal in de resterende maanden van dit seizoen op basis van inschrijving (regionale) competities of bekertoernooien organiseren voor alle categorieën, inclusief het standaardvoetbal. Op die manier kunnen teams dit seizoen alsnog op een competitieve manier wedstrijden tegen elkaar spelen. Deze competitievorm staat los van het reguliere competitieaanbod en er zal dan ook geen promotie/degradatie aan worden gekoppeld. Clubs die onderling al bezig zijn met de organisatie van eigen competities roepen we dan ook op aansluiting te zoeken bij het aanbod dat door de KNVB zal worden georganiseerd. Op die manier kunnen we voor zoveel mogelijk voetballers een passend aanbod organiseren.

• Update 15 december 2020:

Naar aanleiding van de verscherpte maatregelen rond corona nog even voor alle duidelijkheid de hierbij geldende huisregels van VV Gilze op een rijtje.

• Het clubgebouw blijft gesloten. (Tijdens trainingen is alleen de toiletgroep beneden toegankelijk, bij (loop)verkeer naar en in toiletgedeelte wordt het dragen van een mondkapje dringend aangeraden.)
    • Betreden kleedkamers en douches blijft verboden. Dit betekent thuis omkleden en douchen.
    • Na afloop van de trainingen het sportpark meteen verlaten, dus niet blijven hangen.
    • De veldverlichting ontsteken/uitdoen is alleen toegestaan aan de leiders/trainers. Maximaal 1 persoon in ballenhok. De leider/trainer die als laatste hun training op een bepaald veld afsluit, is verantwoordelijk voor het uitschakelen van de betreffende veldverlichting.
    • Tribune (bij eventueel schuilen) maximaal groep van 2 personen boven 18 jaar toegestaan. Allen op gepaste afstand van tenminste 1,5 meter van elkaar. Groepen van max. 2 personen onderling houden tevens minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar.
    • ALLE wedstrijden, zowel jeugd als senioren zijn afgelast. Onderlinge jeugdwedstrijden en activiteiten voor de jeugd zijn wel toegestaan.
    • Trainingen 18 jaar en ouder alleen mogelijk in groepjes van maximaal 2 personen inclusief (ass. Trainer/begeleider) en allen op minimaal 1,5 meter afstand van elkaar.
    • Bezoekers/supporters/begeleiders langs de lijn tijdens trainingen jeugd zijn niet toegestaan. Wachten op parkeerplaats is wel toegestaan mits in achtneming van de afgekondigde regels, dus max 2 personen van 18 of ouder bij elkaar en 1,5 meter afstand houden.
    • Er kunnen GEEN vergaderingen/cursussen of anderszins in het clubgebouw gehouden worden.
    • Onderhoudsploeg voert de noodzakelijke werkzaamheden uit. Koffiepauzes in kantine op 1,5 meter afstand en alleen zitplaatsen.

Wij zijn er ons van bewust dat bovenstaande maatregelen weer het nodige van jullie vragen. Het bestuur is er echter van overtuigd dat we ons ook weer samen door deze moeilijke periode heen slaan.

Samen zijn we vv Gilze!

Alvast hartelijk bedankt voor jullie medewerking en begrip.

Bestuur VV Gilze