• Burgemeester Alssema scheidsrechter bij wedstrijd Gilze JO15-1 - Rijen JO15-1

5 sep 2021 Beheerder
  • Zaterdag 4 september begon voor de jeugd het seizoen. Er waren veel derby’s tussen VV Gilze en VV Rijen. Mooi om te zien dat er weer wedstrijden gevoetbald worden.

Voor aanvang was de volledige staf van Gilze JO15-1 aangekleed in nieuwe kleding van Intersport/Robey. Op zijn paasbest voor de onvervalste derby tegen VV Rijen JO15-1. Met als klap op de vuurpijl speciaal voor deze gelegenheid burgemeester Alssema als scheidsrechter. Die liet voor aanvang weten dat hij de sentimenten aanvoelde die er met de Gilze tegen Rijen derby gepaard gaan, door te melden dat hij eventuele tijdstraffen zou hanteren.

Maar hij kon zijn kaarten natuurlijk op zak houden, beide teams hielden deze eerste wedstrijd inderdaad vriendschappelijk. Maar wel als echte wedstrijd, waar Gilze de bovenliggende partij blijkt. Na kleine 5 minuten opent Stef (VV Gilze) de doelpunten rekening voor dit seizoen; en even daarna Mike voor nr 2. Vervolgens kan Stef alleen geremd door hem neer te halen in de 16, en schiet ie zelf de pingel onberispelijk binnen. Kort voor rust breid Sjoerd het uit naar 4-0 voor Gilze JO15-1. Aanvallen van VV Rijen worden steeds vroegtijdig onschadelijk gemaakt door het middenveld en de verdediging. Eigenlijk hoeft Thijs in de 1e helft maar 1x echt in actie te komen, en pakt dan nog net binnen strafschopgebied de bal voor de tegenstander.

De rust heeft Rijen JO15-1 goed gedaan. Ze geven goed partij. Thijs en verdediging krijgen in de eerste minuten al meer te doen Na zo’n 10 tot 15 minuten begint de doelpuntenmotor van Gilze weer te lopen: nr 5 Guus; nr 6 Bas; nr 7 Stef (penalty); nr 8 Wes (na eerdere snoeiharde kopbal die net langs de goal gaat); en door Mell halen we de dubbele cijfers: 9 en 10-0. Dat was ook de eindstand. Prima start van het seizoen voor Gilze JO15-1.

Voor alle foto's van de wedstrijd, klik hier.